Massagecursus Aanraken in Verbinding

Massagecursus Aanraken in Verbinding

Aanraken, aangeraakt én geraakt worden

Aanraken is een basisbehoefte. Toch is het zeker niet voor iedereen vanzelfsprekend dat daarin voldoende is voorzien. Gemis hiervan op hele jonge leeftijd alsook op oudere leeftijd heeft grote gevolgen voor je lichamelijk en geestelijk welzijn.
Negatieve ervaring met aanraking of andere ingrijpende emotionele gebeurtenissen kunnen zorgen voor het blokkeren van alle levensenergie waardoor je vastloopt in je dagelijks leven.
Door respectvolle aanraking kunnen oude, onderdrukte emoties en gevoelens die bevroren zijn in het lichaam ontdooien, waardoor de levensenergie weer vrij kan gaan stromen.

In deze cursussen ga je heel veel aanraken en aangeraakt worden in een veilige omgeving. Je gaat leren masseren met een open hart. Dit zal je enerzijds persoonlijke groei bieden anderzijds zal je leren om de helende werking van aanraking door te kunnen geven.

Ik geef een driedaagse introductiecursus, een mooie manier om kennis te maken met Aanraken in Verbinding. Dit is een afgerond geheel. Tevens kan dit dienen als kennismaking voor degenen die het gelijknamige jaartraject overwegen.

Ik geef ook een 3-daagse cursus Aanraken in Verbinding voor Vrouwen en voor Koppels.

Je kunt ook terecht voor een jaartraject Aanraken in Verbinding. Hierbij ga je met een vaste groep deelnemers in vijf blokken van 3 of 4 dagen het hele lichaam leren masseren. Het is mogelijk dit traject af te sluiten met het behalen van het diploma ‘Masseren vanuit je hart’.

Wat je gaat ervaren in deze cursussen

  • De kracht van aanraking
  • Verbinding met jezelf en van daaruit verbinding met de ander
  • Op een rustige manier een ontspannende massage leren geven, in een omgeving waar veiligheid en respect voor elkaar voorop staan
  • Genieten van zowel het geven als het ontvangen van een massage
  • Je maakt kennis met de Wheel of Conscent van Betty Martin
  • Je maakt kennis met de Karakterstructuren van Alexander Lowen (in jaartraject)
  • Leren uitspreken van je gevoelens en behoeften met behulp van Verbindende Communicatie (in jaartraject)
  • Aandacht en ruimte voor jouw persoonlijke groeiproces

Ik geef deze cursussen op Cursuscentrum de Schans, een unieke locatie in Belgisch Limburg. Voor nadere informatie, data en prijzen klik hier.

Elsje (cursiste 2017-2018) schrijft:
"Ik had een droom deze nacht: een beeld van overgang en hoop bezorgde mij levensenergie tot in elke vezel van mijn lichaam. Dit punt bereik ik na het beëindigen van het jaar "Aanraken in Verbinding”. Een jaar uit mijn leven die ik tot de toppers van mooiste herinneringen reken. Een jaar van groeien in kracht door het kwetsbare er helemaal te mogen laten zijn. Ik voel me nu helemaal klaar om mijn passie neer te zetten. Te leven en masseren vanuit mijn hart! "
aanraken
Als ik je vriend ben, toe, raak me aan.
Niets laat me duidelijker weten dat je om me geeft dan een hartelijke omhelzing.
Een opbeurende aanraking als ik in de put zit, verzekert me ervan dat ik word bemind en stelt me gerust dat ik niet alleen ben.
Jouw troostrijke aanraking is misschien de enige die ik krijg. meer...